Webinar je strokovno predavanje za vse tiste, ki želite poglobiti svoje znanje iz razumevanja delovanja naše kože in tega, kar naredi v njej oksidativni stres. S katerimi antioksidanti se lahko v kozmetiki borimo proti prostim radikalom in kaj ROS v naši koži sploh naredijo? Webinar je odlična osnova za kasnejšo nadgradnjo z webinarji o anti-age negi, fotostaranju, hiperpigmentacijah in kremah z zaščitnim faktorjem.

Webinar je sicer del spletnega članstva Šepetalke koži (članice so ga prejmele brezplačno), a je zaradi velikega povpraševanja in aktualnosti tematike sedaj na voljo za nakup tudi za vse ne-člane.


Vsebina webinarja:

1. MODUL: Prosti radikali

2. MODUL: Oksidativni stres

3. MODUL: Posledice

4. MODUL: Antioksidanti

5. MODUL: Antioksidanti v koži

6. MODUL: Antioksidanti v kozmetičnih izdelkih

7. MODUL: Pregled antioksidantov

8. MODUL: Povzetek in sklep

V webinarju ti predstavim :


  • vse o ROS in prostih radikalih,
  • kaj je oksidativni stres in kdaj pride do njega,
  • posledice oksidativnega stresa na telo in kožo,
  • kaj so antioksidanti in kako delujejo,
  • antioksidante v koži in kozmetiki
  • pregled antioksidantov v kozmetičnih izdelkih in kaj lahko naredijo za tvojo kožo


Podrobno povem več o:


  • prostih radikalih (ROS), verižni reakciji in potrebnem ravnovesju
  • oksidativnem stresu in dejavnikih tveganja
  • posledicah oksidativnega stresa na telo in kožo (tako v epidermisu kot v dermisu)
  • tem kaj so antioksidanti in kako delujejo
  • antioksidantih, ki se nahajajo v naši koži (hidrofilnih in lipofilnih)
  • antioksidantih, ki jih dodajamo v kozmetične izdelke (tehnični/KAS)
  • najpogosteje uporabljenih antioksidantih in njihovem pomenu tako v kozmetiki kot v prehrani (za lepo in zdravo kožo)


Potrebno predznanje in nadgrajevanje znanja

Za ogled webinarja ne potrebuješ posebnega predznanja.

Svoje razumevanje obravnavane tematike lahko nadgradiš z webinarjem Anti-age nega in webinarjem Fotostaranje. Gre namreč za dejavnik, ki v največji meri vpliva na videz prezgodnjega staranja kože in ga lahko v veliki meri preprečimo. Če želiš maksimalno poskrbeti za zaščito svoje kože, pa ti priporočam tudi ogled webinarja Kreme z zaščitnim faktorjem, v katerem ti naša Olja predstavi kar 20 krem z odlično UVA zaščito (in ti tako prihrani kar 500 € pri nakupu!).

Če te zanimajo predvsem preverjene recepture in želiš svoji koži privoščiti odlično anti-age nego, ti predlagam izdelavo Botox anti-age seruma za obraz. Za nujno potrebno vlago, ki je zreli koži vedno primanjkuje in je ključna, da aktivne snovi v kožo sploh prehajajo, ti svetujem Hidratantni serum s hialuronsko kislino, za odpravljanje gubic in podočnjakov okoli oči pa si privošči Negovalno kremo za okoli oči s kofeinom.

Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas. Konstantno podporo v obliki odgovorov na vsa tvoja vprašanja in dostop do mesečnega webinarja pa prejmeš v spletnem formulatorskem članstvu Šepetalke koži.

 

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletnih tečajev in programov je 12 mesecev, do webinarjev pa 6 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledate kadarkoli in kolikor krat želite. Imate pa tudi možnost zakupa podaljšanja dostopa do tečajev za 1 leto in webinarjev za 6 mesecev. S podaljšanjem zakupite tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo).

Vsebina tečaja