Macerati in mazila iz njih so v zadnjih letih ponovno pridobili na popularnosti. O njih vemo toliko, kot še nikoli poprej, saj smo tradicionalno uporabo združili z najnovejšimi fitoterapevtskimi dognanji! Ne zgolj za uporabo v mazilih, macerati so nepogrešljiva sestavina tudi v številnih drugih terapevtskih in kozmetičnih izdelkih. In ker jih lahko izdelamo sami, so še toliko več vredni.

MACERATI

Izdelava in uporaba maceratov je lahko povsem enostavna, vseeno pa je izdelovanje oljnih izvlečkov tudi prava znanost in umetnost. Kakšno naj bo razmerje med rastlinskim materialom in topilom (ključnega pomena!)? Ali macerat izdelujemo na soncu ali v senci? Kdaj uporabimo svež in kdaj posušen rastlinski material? V katerem olju ga izdelamo in zakaj? Kako mu podaljšamo uporabo? Na vsa ta in številna druga vprašanja ti odgovorim v predavanju, hkrati pa te popeljem skozi izdelavo in delovanje kar 15 različnih maceratov, ki jih lahko izdelaš kar sam/a. Pocrkljam te tudi s kar 20 različnimi recepturami za krasne negovalne in terapevtske izdelke, s katerimi lahko blažiš vsakdanje težave in se razvajaš.

MAZILA

Tudi z mazili se podrobno poigramo. Pogledamo kako se razlikujejo od drugih tipov izdelkov in kaj so njihove prednosti in pomanjkljivosti. Poglobimo se v sestavo mazil in se naučimo njihovega formuliranja (osnovnih, naprednih, veganskih). Dotaknemo se tudi najpogostejših težav (npr. zrnatost, mazilo se je "udrlo") in rešitev zanje. Natačno se sprehodimo čez korake različnih načinov izdelav mazil in si ogledamo številne ideje za izdelavo (s poudarkom na aktivnih sestavinah).

Vsebina po modulih:

MACERATI

1. Modul: Uvod
2. Modul: Nabiranje zdravilnih zelišč
3. Modul: Sušenje in shranjevanje
4. Modul: Različni tipi rastlinskih izvlečkov
5. Modul: Macerati
6. Modul: Profili maceratov (skripta)
7. Modul: 20 receptur za ustvarjanje (skripta)

Več v zavihku Podroben program ...

MAZILA

1. Modul: Uvod
2. Modul: Osnove mazil
3. Modul: Sestava mazil
4. Modul: Reševanje težav
5. Modul: Pogosta vprašanja
6. Modul: Izdelava mazil
7. Modul: Grajenje formulacij
8. Modul: Ideje za izdelavo

Zaželeno predznanje:
Ni potrebno imeti posebnega predznanja, primerno tudi za začetnice/začetnike. Hkrati velika nadgradnja tudi za vse tiste, ki macerate in mazila že izdelujete.

Darila

  • BONUS #1: webinar ABC zapisovanja kozmetičnih receptur (v višini 50€)
  • BONUS #2: webinar Celjenje kože (vrednost 35€)
  • BONUS #3: številni Q&A s povezanimi tematikami (neprecenljivo)
  • Koda za 15% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike


Spletni tečaj “Macerati in mazila” je idealen zate, če:

  • te zanima zeliščarstvo,
  • te zanima izdelava domačih botaničnih ekstraktov (s poudarkom na maceratih),
  • bi želel/a izkoristiti zdravilne učinke zelišč v terapevtskih in kozmetičnih izdelkih,
  • že izdeluješ macerate in mazila in bi želel/a nadgraditi svoje znanje,
  • uporabljaš macerate v svojih izdelkih in bi želel/a izvedeti več o njih,
  • bi želel/a podrobneje spoznati rastline, iz katerih izdelujemo macerate in njihovo delovanje,
  • te zanima kako izdelujemo mazila in gradimo formulacije zanje,
  • bi želel/a tvojim mazilom terapevtsko delovanje še povečati.


Z nakupom spletnega tečaja “Macerati in mazila” prejmeš:

  • posnetke s predavanjem o maceratih (6 modulov – skupno dobri 2 uri predavanj),
  • posnetke s predavanjem o mazilih (8 modulov – skupno dobri 2 uri predavanj),
  • 2x pdf datoteko s PowerPoint predstavitvijo predavanj (macerati in mazila),
  • bogato skripto s poglobljenovsebino in 20 recepturami (25 strani) - seznam vseh receptur si lahko ogledaš pod zavihkom "Podroben program",
  • neprecenljivo znanje iz formuliranja mazil, kjer te peljem skozi korake grajenja recepture "iz nule" in te naučim kako skreiraš svojo lastno formulacijo (za poljubno mazilo s katerimikoli aktivnimi sestavinami),
  • praktične video posnetke (preko 10 posnetkov, ki prikazujejo izdelavo macerata, dvojno zaporedno maceracijo, filtriranje, prikaz kozarcev za macerate, prikaz stiskalnice za pomoč pri filtriranju,…),
  • BONUS #1: webinar ABC zapisovanja kozmetičnih receptur (v višini 50€)
  • BONUS #2: webinar Celjenje kože (vrednost 35€)
  • BONUS #3: številni Q&A s povezanimi tematikami (neprecenljivo)
  • 15% popusta na nakup v spletni največji slovenski spletni trgovini s sestavinami in embalažo za izdelavo domače kozmetike,
  • enoletni dostop do spletne učilnice (z možnostjo plačljivega podaljšanja).


Želiš še več?

Če se navdušuješ nad naravo, zdravilnimi zelišči in botaničnimi ekstrakti, te lepo vabim tudi v spletni tečaj destilacije in hidrolatov. V njem izveš vse o domači destilaciji v majhnem obsegu ter ugotoviš kateri destilator ti bo najbolje služil.

Iz domačih zeliščnih izvlečkov pa lahko izdelaš tudi kozmetiko. Če si želiš spoznati osnove ustvarjanja naravne domače kozmetike ti toplo priporočam spletni tečaj aromakozmetika za obraz. Napotki s tega tečaja bodo odskočna deska za nadgrajevanje znanja o emulzijah, ki so najbolj zaželeni in praktični izdelki. Njihovo izdelavo se naučiš na spletnem tečaju Izdelava naravnih krem.

Če se navdušuješ nad uporabo eteričnih olj, pa te vabim na tečaj aromaterapije za vsakodnevne izzive, kjer se s pomočjo eteričnih olj naučiš reševati težave ob stresu, nespečnosti, tesnobi, prehladu, hiperaktivnosti otrok in še marsičem. Ali pa se mi pridružiš na spletem tečaju 5 SOS eteričnih olj za poletne izzive, kjer samo s 5 eteričnimi olji in tremi drugimi sestavinami izdelaš preko 20 izdelkov za vsakdanje tegobe, ki jih prinaša poletje ali katerikoli drug letni čas.

Če se v izdelovanje naravne kozmetike ali v aromaterapijo šele podajaš, si oglej ponudbo naših začetnih delavnic in spletnih tečajev. V primeru, da je za tabo že nekaj kilometrine, pa pobrskaj med nadaljevalnimi delavnicami in tečaji.

Prednosti spletnih tečajev
Ker prihajate z vseh koncev Slovenije, je pri delavnicah v živo težko ujeti termin, ki bi ustrezal vsem. Pri spletnih tečajih niste vezani na lokacijo in termin, ravno tako nimate dodatnih stroškov in izgube časa z vožnjo. Do tečaja na platformi imate konstanten dostop, skozi program lahko napredujete v svojem lastnem tempu, video posnetke predavanj in ustvarjanja izdelkov pa si lahko ogledate večkrat in vam tako zares nič ne uide. Učite se lahko v udobju lastnega doma, hkrati pa so spletni tečaji obsežnejši kot bi bile delavnice v živo, saj nismo časovno omejeni.

Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletnih tečajev 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikor krat želiš. Po preteku tega obdobja imaš možnost zakupa podaljšanja dostopa tečaja za dodatno 1 leto. S podaljšanjem zakupiš tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo).