Macerati in mazila iz njih so v zadnjih letih ponovno pridobili na popularnosti. O njih vemo toliko, kot še nikoli poprej, saj smo tradicionalno uporabo združili z najnovejšimi fitoterapevtskimi dognanji! Ne zgolj za uporabo v mazilih, macerati so nepogrešljiva sestavina tudi v številnih drugih terapevtskih in kozmetičnih izdelkih. In ker jih lahko izdelamo sami, so še toliko več vredni. Kaj je macerat in kako ga izdelamo si lahko prebereš v blog objavi, vse skrivnosti pa ti zaupam v spletnem tečaju 🙂

Izdelava in uporaba maceratov je povsem enostavna, vseeno pa je izdelovanje oljnih izvlečkov tudi prava umetnost. Ali macerat izdelujemo na soncu ali v senci? Kdaj uporabimo svež in kdaj posušen rastlinski material? V katerem olju ga izdelamo? Koliko rastlinskega materiala uporabimo? Na vsa ta in številna druga vprašanja ti odgovorim v predavanju, hkrati pa te pocrkljam s kar 20 različnimi recepturami za krasne negovalne in terapevtske izdelke, s katerimi boš lahko blažila vsakdanje težave in se razvajala

Vsebina po modulih:

1. MODUL: Uvod

2. MODUL: Nabiranje zdravilnih zelišč

3. MODUL: Sušenje in shranjevanje

4. MODUL: Različni tipi rastlinskih izvlečkov

5. MODUL: Macerati

6. MODUL: Profili maceratov (skripta)

7. MODUL: 20 receptur za ustvarjanje (skripta):

8. MODUL: Kje ti lahko pomagamo in kaj ti lahko ponudimo?


+ DODATNI POSNETKI

Tečaj je namenjen tistim, ki:


 • vas zanima zeliščarstvo,
 • vas zanima izdelava domačih izvlečkov,
 • bi želeli izkoristiti zdravilne učinke zelišč v terapevtskih in kozmetičnih izdelkih,
 • že izdelujete macerate in mazila in bi želeli nadgraditi svoje znanje,
 • uporabljate macerate v svojih izdelkih in bi želeli izvedeti več o njih.


Z nakupom spletnega tečaja “Macerati in mazila” prejmeš:

 • video posnetke s predavanjem (6 modulov – skupno cca 2 dobri uri predavanj)
 • pdf datoteko s PowerPoint predstavitvijo s predavanja
 • bogato skripto s poglobljeno vsebino (25 strani)
 • praktične video posnetke (5 posnetkov, ki prikazujejo izdelavo macerata, dvojno zaporedno maceracijo, filtriranje, prikaz kozarcev za macerate, prikaz stiskalnice za pomoč pri filtriranju,…)
 • 12 mesečni dostop do vsebin
 • dodatne posnetke
 • kodo za 20% popust pri nakupu sestavin in embalaže v navečji slovenski spletni trgovini,


Nakup tečaja

€65

Macerati in mazila

Želiš še več?

Če se navdušuješ nad naravo, zdravilnimi zelišči in botaničnimi ekstrakti, te lepo vabim tudi v spletni tečaj destilacije in hidrolatov. V njem izveš vse o domači destilaciji v majhnem obsegu ter ugotoviš kateri destilator ti bo najbolje služil.

Iz domačih zeliščnih izvlečkov pa lahko izdelaš tudi kozmetiko. Če si želiš spoznati osnove ustvarjanja naravne domače kozmetike ti toplo priporočam spletni tečaj Aromakozmetika za obraz. Napotki s tega tečaja bodo odkočna deska za nadgrajevanje znanja o emulzijah in sicer na delavnici začetnih krem.

 

Dopolnjevanje znanja ...

Spletni tečaj sproti nadgrajujem, dopolnjujem, dodajam novo gradivo, posnetke. Ne glede na to kdaj si kupil/a tečaj, si upravičen do vseh nadgradenj programa. Zato ti z nakupom tečaja pripada dostop do gradiva do 12 mesecev od nakupa. V primeru, da želiš dostop z gradivom podaljšati, znaša letna naročnina max 12 eur (odvisno od tega v kakšni meri se program v enem letu nadgradi).