Izdelki za vsakodnevno nego so tisti, ki jih uporabljamo najpogosteje, zato je še toliko bolj pomembno, da so naravni, zdravju in okolju prijazni in nedražilni. Gel za prhanje, intimno milo, zobna pasta in ustna vodica so zagotovo izdelki, ki jih vsak izmed nas uporabi prav vsak dan. Tudi pena za britje je pri mnogih redno v uporabi (in v tem primeru je zna hitro zmanjkati, saj ti jo zna ukrasti tudi tvoja boljša polovica ;)).

Na tečaju je poudarek predvsem na ustvarjanju, seveda pa obdelamo tudi pomembno teorijo. Podrobno si bomo pogledali fizikalno-kemijske lasnosti surfaktantov (tenzidov, detergentov, PAS) ter predstavili te lastnosti za vsako skupino surfaktantov posebej, torej za neionske, anionske, kationske in amfoterne surfaktante. Pogledamo si kaj je to ASM ter kako jo izračunati ter splošne smernice za vse čistilne izdelke. Nato pa se usmerimo predvsem v spoznavanje pestrega izbora sestavin, ki jih bomo uporabili pri ustvarjanju naših izdelkov.

Po uvodnem, malce bolj teoretičnem delu, te z video prikazi vodim preko pregleda vsake formulacije posebej, nato pa sledi tudi praktični prikaz ustvarjanja izdelkov, z vsemi opozorili, nasveti in triki, da bodo tudi tvoji doma narejeni izdelki super uspeli. ♥

Vsebina po modulih:

1. Modul: Uvod
2. Modul: Teorija surfaktantov
3. Modul: Podroben pregled uporabljenih sestavin
4. Modul: Vsakodnevni izdelki

Več v zavihku Podroben program ...

Potrebno predznanje:
Ni potrebno imeti posebnega predznanja, vseeno pa delavnica ni idealna za popolne začetnike.

Darila


Ustvarjanje kozmetičnih izdelkov:

 • Jutranji GEL ZA PRHANJE s kofeinom
 • Nežno INTIMNO MILO s čajevcem in sivko
 • PENA ZA BRITJE z aloe vero in pantenolom
 • Naravna ZOBNA PASTA s poprovo meto
 • Zeliščna USTNA VODICAIzdelke ustvarjate samostojno, v udobju doma.

Znotraj tečaja imaš na voljo video posnetke, kjer ti podrobno predstavim formulacije ter posnetek same izdelave receptur, kjer s tabo delim trike ob izdelavi posameznega kozmetičnega izdelka. Uporabila sem različne surfaktane, da tudi ti spoznaš razlike v strukturi, viskoznosti in občutku na koži, ki jih izdelki z njimi dajejo.

Tečaj je idealen zate, če te zanima nadgranja tvojega znanja, ti primanjkuje znanja iz penilnih izdelkov (surfaktantov, tenzidov, detergentov) in želiš spoznati nasvete in trike, ki zagotavljajo, da bodo tvoji čistilni izdelki vedno uspeli.

Z nakupom spletnega tečaja “Izdelki za vsakodnevno nego” prejmeš:

 • posnetek s predavanjem o surfaktantih (skupno dobro uro predavanja)
 • posnetek s predavanjem in podrobnim pregledom vseh uporabljenih sestavin (skupno dobra ura predavanja)
 • pri vsakem izdelkukomentar na sestavljeno formulacijo
 • pri vsakem izdelkupraktični prikaz izdelave izdelka
 • 2x pdf datoteko s PowerPoint predstavitvijo predavanj
 • bogato skripto s poglobljeno vsebino in vsemi 5 recepturami (17 strani) - seznam vseh receptur si lahko ogledaš pod zavihkom "Podroben program"
 • praktične video posnetke (5 posnetkov, ki prikazujejo izdelavo vsakega izdelka posebej)
 • 12 mesečni dostop do vsebin 
 • Darilo: Koda za 20% popust na nakup v največji slovenski spletni trgovini s sestavinami za izdelavo domače kozmetike

Želiš še več?

Če si želiš spoznati osnove ustvarjanja naravne domače kozmetike ti toplo priporočam spletni tečaj aromakozmetika za obraz. Napotki s tega tečaja bodo odskočna deska za nadgrajevanje znanja o emulzijah, ki so najbolj zaželeni in praktični izdelki. Njihovo izdelavo se naučiš na delavnici izdelave naravnih krem.

Če pa si želiš v formuliranje naravne kozmetike "zagristi" bolj resno (zaradi svojega navdušenja po naprednem znanju ali pa želje po poslu v tej smeri), se nam lahko pridružiš na celoletnem programu Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike.


Spletna izobraževanja so časovno omejena

Dostop do spletnih tečajev in programov je 12 mesecev. Znotraj tega časovnega okvira si lahko posnetke pogledaš kadarkoli in kolikor krat želiš. Imaš pa tudi možnost zakupa podaljšanja dostopa do tečajev za 1 leto. S podaljšanjem zakupiš tudi vse morebitne nadgradnje in razširitve programa (vsebine, posnetke, gradivo).