V Naravnem kotičku smo ti pripravile strokovno predavanje ABC o pHju.

Webinar je namenjen tako tistim, ki z ustvarjanjem šele dobro pričenjate kot tudi naprednejšim ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki bi želeli poglobiti svoje razumevanje in znanje o pHju in izravnalnih raztopinah.


Vsebina webinarja:

1. MODUL: Elektroliti

2. MODUL: Kisline

3. MODUL: Baze

4. MODUL: Soli

5. MODUL: pH

6. MODUL: Pufri

V webinarju predstavim:


  • Kaj so elektroliti in katere elektrolite uporabljamo me v kozmetičnih izdelkih
  • Kaj so kisline, ter katere uporabljamo kot aktivne učinkovine ter katere za nižanje pHja
  • Kaj so baze, ter zakaj jih uporabljamo za nižanje pHja
  • Kaj se zgodi, ko v našem izdelku uporabljamo tako baze in kisline
  • Pogledamo si VSE o pHju: kaj je to, zakaj ga moramo meriti in uravnavati, kako ga merimo, s čim ga uravnavamo
  • Pogledamo si tudi vse o kozmetičnih pufrih: kaj to so, kdaj jih je potrebno uporabljati, katere pufre se uporablja v kozmetičnih izdelkih, kako in koliko teh pufrov


Podrobno povem več o:


Pri vsakem modulu si najprej pogledamo malo kemijske teorije, nato pa to pridobljeno znanje apliciramo v praktičen del, v naše ustvarjanje.

Najprej se spomnemo, kemijsko gledano, kaj so to elektroliti? Nato pa obnovimo znanje, katere vse elektrolite uporabljamo mi v kozmetičnih izdelkih. Kakšna je kemijska definicija baz in kaj to pomeni ob našem izdelovanju kozmetike? Se še spomnite moči kisline in ravnotežne konstante? Obnovimo torej to znanje, predvsem pa, kaj nam to podaja za naše formuliranje kozmetike. Tudi baz ne izpustimo: kemijska definicija ter najbolj uporabljeni primeri baz v kozmetiki.

Pri pHju ne gremo samo skozi kemijski del, ampak se pomenimo tudi o tem, zakaj ga je sploh potrebno merit ter kako ga pravilno merimo. Kaj so to pH regulatorji, kako jih pripravimo in kako nato z njimi umirjamo končni pH izdelka.

Za naprednejše znanje pa pokrijemo še del o pufrih: kaj to sploh je, kdaj ga je potrebno uporabljati, katere uporabljamo v kozmetični industriji, kako ga naredimo ter koliko ga je potrebno uporabit.

Potrebno predznanje

Za ogled webinarja ne potrebuješ posebnega predznanja. 
Svojo kožo pa lahko razvajaš tudi z drugimi recepturami iz Formulatorskega kotička. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem. Če te pa zanima bolj poglobljen in napredni tečaj, si lahko pogledaš spletni tečaj o naravnih emulgatorjih.

V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.

Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.

Vsebina tečaja