V webinarju povem vse o pigmentacijah in koži ter pogledamo različne tipe hiperpigmentacij. Webinar je strokovno predavanje za vse tiste, ki želite poglobiti svoje znanje iz razumevanja pigmentacij na koži, kako nastanejo, kako jih preprečujemo ter kako jih lahko posvetlimo. V kolikor želiš nadgraditi svoje formulacije, ki bodo ciljno usmerjene in učinkovite pri kožnih pigmentacijah, je to pravi webinar zate. Webinar je sicer del spletnega članstva Šepetalke koži, a je zaradi velikega povpraševanja in aktualnosti tematike sedaj na voljo za nakup tudi za vse ne-člane.

O soncu sicer razmišljamo največ poleti, pa se zavedate, da so ravno UV žarki v zelo veliki meri vzrok mnogokaterih hiperpigmentacij. Škoda, ki jo napravijo UV žarki na naši koži, je večja, kot si predstavljamo. Seveda pa do nastanka ne privede samo izpostavljanje soncu.V webinarju si pogledamo podrobno, kako pride do hiperpigmentacij, zakaj , kako jih lahko preprečimo ter, pri že izraženih hiperpigmentacijah, kako jih lahko posvetlimo. Pregledamo katere so tiste aktivne učinkovine, ki zmanjšujejo nastale posledice.


Vsebina webinarja:

1. MODUL: Različni tipi hiperpigmentacij

2. MODUL: Nastanek hipeprigmentacij

3. MODUL: Preprečitev hiperpigmentacij

4. MODUL: Posvetlitev hiperpigmentacij

5 MODUL Delovanje kozmacevtikov

5. MODUL: Kozmetične sestavine

6. MODUL: Nasveti za formuliranj


V webinarju predstavim:

 • Tipe hiperpigmentacij
 • Nastanek hiperpigmentacij
 • Vzrok hiperpigmentacij
 • Sintezo pigmenta
 • Delovanje kozmetičnih aktivnih sestavin
 • Podroben pregled kozmetičnih sestavin


Podrobneje pogledamo:

 • Najpogostejše hiperpigmentacije
 •  Nastanek hiperpigmentacij, molekularna pot sinteze pigmenta
 • Vzrok hiperpigmentacij se ne skriva samo v UV žarkih
 • Podrobno si pogledamo sintezno pot pigmenta
 • Pri hiperpigmentacijah, lahko kozmacevtiki delujejo na različne načine: različni kozmecevtiki delujejo pred, med in po sami sintezi pigmenta
 • Podroben pregled kozmetičnih sestavin

Velik poudarek je na pomembnosti preprečevanja nastanka hiperpigmentacij in posledično seveda ohranjanje mladostnega videza. Zavedati se moramo omejitev, ki jih ima kozmetika in konec koncev tudi farmacija. Če neke posledice lahko prepričimo, je to veliko boljša opcija, kot se kasneje ukvarjati z odpravljanjem nastalih sledi saj je v večini primerih to (skoraj) nemogoče.

Potrebno predznanje


Za ogled webinarja ne potrebuješ posebnega predznanja. Če želiš svoje znanje dodatno poglobiti, te vabim na webinar o Fotostaranju in pa zelo priljubljen webinar o Kremah z zaščitnim faktorjem. Svojo kožo pa lahko razvajaš tudi z drugimi recepturami iz Formulatorskega kotička. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem.


V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.

Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.

Vsebina tečaja


  UVOD
Na voljo dni
dni po vpisu
  Webinar
Na voljo dni
dni po vpisu