> KLIKNI ZA NAKUP <
Konzervansi so verjetno skupina sestavin, o kateri so zelo pogosto debatira. Po eni strani so nujni za zaščito določenih kozmetičnih izdelkov, po drugi strani pa marsikdo verjame, da so škodljivi in jih v svojih izdelkih ne želi uporabiti. Za dodatno zmešnjavo pa poskrbijo še izdelki, ki so na trgu in trdijo, da ne vsebujejo konzervansov - kljub temu, da vsebujejo vodo. Kako je to sploh mogoče?
V webinarju razložim kateri izdelki so lahko na trgu brez konzervansov, pod kakšnimi pogoji, in kako so lahko vseeno varni.
Webinar je namenjen vsem tistim, ki želite izdelovati kozmetiko brez konzervansov, ne glede na to ali jo izdelujete zase ali za prodajo na trgu. Idealen je tudi za vse tiste, ki tako kozmetiko kupujete ali vam je to pomembno. Predavanje je praktično usmerjeno in vam poda različne primere možnosti izdelave izdelkov brez uporabe konzervansov ter vam poda informacije kdaj se lahko izdelek na ta način sploh oglašuje.
Webinar je sicer del spletnega članstva Šepetalke koži, a je zaradi velikega povpraševanja in aktualnosti tematike sedaj na voljo za nakup tudi za vse ne-člane.
Vsebina webinarja:
- MODUL: Mikrobiološka varnost izdelkov
- MODUL: Izdelki z nizkim tveganjem
- MODUL: Izdelki z visokim tveganjem
- MODUL: “Hurdle” tehnologija - tehnologija ovir
V webinarju predstavim:
- Kaj sploh pomeni mikrobiološka varnost izdelka?
- Ali so izdelki brez konzervansov varni ali nevarni?
- Kako zaščititi izdelke brez konzervansov?
- Kaj so izdelki z nizko in kaj z stopnjo mikrobiološkega tveganja?
- Ali lahko oglašujem svoj izdelek kot izdelek "brez konzervansov"?
- Obstajajo izdelki, ki vsebujejo vodo, pa so brez konzervansov?
- Kaj uporabiti za izdelavo t.i. samokonzervirajočih izdelkov?
- Kaj je “hurdle” tehnologija oz. t.i. tehnologija ovir?
- Pogledamo tudi INCI sezname primerov s trga, ki trdijo, da ne vsebujejo konzervansov.
> KLIKNI ZA NAKUP <
Podrobno povem več o:
- mikrobiološki varnosti izdelkov, ter kako jo doseči;
- tem kaj ogroža mikrobiološko varnost in kakšne so lahko posledice uporabe nevarnih izdelkov;
- načinih zaščite izdelkov, ki vsebujejo vodo;
- izdelkih z nizko stopnjo mikrobiološkega tveganja in tistih z visoko stopnjo tveganja;
- tem kaj vpliva na to, v katero kategorijo spada izdelek ter kakšne so specifike obeh skupin;
- podam primere tipov izdelkov v vsaki skupini;
- tem kako je možno, da izdelek vsebuje vodo, hkrati pa ne vsebuje konzervansov - v kakšnih primerih in pod kakšnimi pogoji;
- tem kaj o trditvi “brez konzervansov” pravi zakonodaja in do kakšnih sprememb na tem področju je prišlo v zadnjih letih;
- alternativnih oblikah konzerviranja, t.i. tehnologiji ovir, ki jo uporabimo za izdelavo samokonzervirajočih izdelkov.
Za ogled webinarja ni potrebno posebno predznanje.
Svojo kožo lahko razvajaš z recepturami iz Formulatorskega kotička. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem. Če te pa zanima bolj poglobljen in napredni tečaj, si lahko pogledaš spletni tečaj o naravnih emulgatorjih.
V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek na spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.
Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.