V webinarju povem vse o nastanku neprijetnih telesnih vonjav in o tem, kako jih lahko preprečimo. Gre za strokovno predavanje za vse tiste, ki želide spoznati ozadje delovanja dezodorantov (in antiperspirantov)

Na spletu se najde mnogo receptov za izdelavo domačih dezodorantov, ki vsebujejo razno-razne sestavine in so pri svoji nalogi bolj ali pa tudi manj uspešni. Za uspešno formuliranje dezodorantov pa je potrebno poznavanje vseh procesov, ki se odvijajo v našem telesu, oz. na površini naše kože, in so vključeni v nastanek telesnih vonjav. Šele na tak način lahko nastanek neprijetnih vonjav preprečimo. Ko razumemo ozadje, lahko tudi uspešno izberemo sestavine, ki bodo v našem dezodorantu uspešne in bodo morda celo delovale v sinergiji. Teoriji o potenju, nastanku vonja in delovanju dezodorantov nato sledi pregled 13 najbolj pogosto uporabljenih sestavin v naravnih dezodorantih, kako se jih uporablja in na kakšen način funkcionirajo v izdelku.


Vsebina webinarja:

1. MODUL: O potenju

2. MODUL: Kako nastane telesni vonj

3. MODUL: Kako delujejo dezodoranti (in antiperspiranti)

4. MODUL: Pregled 13 sestavin za dezodorante

V webinarju predstavim:


  • Zakaj se potimo?
  • Kako in kdaj nastane telesni vonj?
  • Kako delujejo dezodoranti?
  • Kaj je razlika med dezodoranti in antiperspiranti?
  • Pregled 13 naravnih sestavin v dezodorantih in njihov način uporabe


Podrobno povem več o:

V predavanju si najprej podrobno pogledamo, zakaj se potimo, kako in kdaj nastane telesni vonj ter na kakšne načine ga lahko preprečimo.

Pregledamo strategije za preprečevanjue neprijentih vonjav, ter spoznamo 13 naravnih sestavin, ki jih uporabljamo v dezodorantih. To nam poda dovolj teoretičnih osnov, za uspešno samostojno formuliranje dezodoratov v različnih oblikah (vodni spreji, malseni stiki, emulzije ipd).

Potrebno predznanje


Za ogled webinarja ne potrebuješ posebnega predznanja.

Svojo kožo pa lahko razvajaš z recepturami iz Formulatorskega kotička. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem.

V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.

Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.

Vsebina tečaja

  Webinar
Na voljo dni
dni po vpisu