Ker vem, da se številne Kotičkarice sprašujete kakšna je najboljša dnevna rutina nege kože, kaj naj vsak korak obsega, kakšno je pravilno zaporedje specifičnih izdelkov in katere aktivne sestavine lahko med seboj kombiniramo ter katerih ne, sem ti pripravila podroben webinar, kjer ti detajlno predstavim lepotilno dnevno rutino.

V webinarju si podrobno ogledamo smiselno zaporedje korakov jutranje in večerne nege kože ter poudarimo v čem se rutini razlikujeta. Hkrati obrazložimo tudi kompatibilnost različnih aktivnih sestavin (kozmecevtikov) med seboj, da lahko izdelke varno uporabljamo drugega za drugim. Le dobro zastavljena rutina omogoča, da se naša koža počuti optimalno in je videti sveže, spočito in sijoče.

Webinar je sicer del spletnega članstva Šepetalke koži (članice so ga prejele brezplačno), a je zaradi velikega povpraševanja in aktualnosti tematike sedaj na voljo za nakup tudi za vse ne-člane.

Vsebina webinarja:

1. MODUL: Kako deluje koža

2. MODUL: Rutina nege kože

3. MODUL: Jutranja koraki rutine

4. MODUL: Večerni koraki rutine

5.  MODUL: Variacije rutine

6. MODUL: Vrstni red reševanja različnih stanj kože (problematika)

7. MODUL: Kozmecevtiki – (Ne)-kompatibilnosti
V webinarju predstavim:

  • funkcijo kože,
  • kako začnemo z rutino nege kože,
  • kateri so ZAKONI v negi kože,
  • korake v jutranji negi kože,
  • prikaz jutranje nege,
  • korake v večerni negi kože,
  • prikaz večerne nege,
  • kako si lahko rutino personaliziramo in kako jo priredimo,
  • nekompatibilnost kozmacevtikov.

Podrobno povem več o:


Rutina nege kože ne potrebuje biti zakomplicirana, tudi če je sestavljena iz več korakov. Zato ločimo jutranjo in večerno rutino. V webinarju razložim, kateri vsi koraki so potrebni ter zakaj. Med razlaganjem posameznega koraka ovržemo marsikateri mit o negi kože. Najprej si na splošno pogledamo posamezen korak v rutini, nato pa pokomentiramo kako določen korak priredimo določenemu tipu kože. Predstavim ti tudi, kateri izdelek si moraš izbrati glede na tvojo problematiko in tip kože. Vemo tudi, da se rutina kože spreminja glede na letni čas, zato si pogledamo kako zoptimiziramo in priredimo dnevno rutino za določeno problematiko oz jo prilagodimo letnemu času.

Velikokrat govorimo o različnih aktivnih sestavinah – to so kozmecevtiki. Vendar pa za njihovo uvajanje najprej potrebujemo optimalno rutino nege kože. Splošno gledano bi lahko rekli, da je vitamin C kralj jutranje nege kože in vitamin A kralj večernega dela. Vendar pa se v množici aktualnih kozmecevtikov, ki so na voljo na trgu danes, lahko zelo enostavno izgubimo. Zato si podrobno pogledamo kar 7 najbolj učinkovitih in raziskanih kozmecevtikov ter njihove kompatibilnosti znotraj ene rutine. 

Za ogled webinarja ni potrebno posebno predznanje. 

Svojo kožo lahko razvajaš z recepturami iz Formulatorskega kotička. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem. Če te pa zanima bolj poglobljen in napredni tečaj, si lahko pogledaš spletni tečaj o naravnih emulgatorjih.

V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek na spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.

Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.