V webinarju razložim kaj so prehranska dopolnila, kako delujejo, in katera so znanstveno dokazano koristna za kožo.

(Webinar je sicer del spletnega članstva Šepetalke koži, a je zaradi velikega povpraševanja in aktualnosti tematike sedaj na voljo za nakup tudi za vse ne-člane)

Na trgu je ogromno prehranskih dodatkov, ki obljubljajo sijočo in čvrsto kožo, močne nohte in sijoče lase. Pa res vse obljube držijo? V webinarju spoznamo kako prehranska dopolnila delujejo, nato pa se poglobimo v znanstvene študije, s pomočjo katerih lahko ugotovimo katere sestavine imajo v resnici pozitivne vpliv na kožo. V Webinarju je povzetih več kot 25 znanstvenih študij, s čimer prihranite ogromno časa in energije za iskanje, branje in razumevanje znanstvenih člankov. S pomočjo prebiranja znanstvenih študij ugotovimo ne le kateri dodatki so učinkoviti, ampak tudi v kakšni dozi. 

Webinar bo prišel prav vsem, ki vas nepregleden trg prehranskih dopolnil hitro zmede, v iskanju pravih dopolnil pa se počutite izgubljene. Skupaj bomo spoznali katera dopolnila so dokazano učinkovita, hkrati pa bomo spoznali še, kako se podobnega raziskovanja in brskanja študij lotimo sami. 


Vsebina webinarja:

1. MODUL: Uvod - prehrana, mikro in makro hranila, prehranska dopolnila

2. MODUL: Pregled znanstvenih študij - 1. Del (MSM, Karotenoidi, Omega-3, Probiotiki, Vitamini B)

3. MODUL: Pregled znanstvenih študij - 2. Del (Kolagen, Ceramidi, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin D, Resveratrol, Zeleni čaj, Pycnogenol, Polypodium)

4. MODUL: Iskanje študij + Zaključek

V webinarju predstavim:


  • Kaj je namen zdrave in uravnotežene prehrane?
  • Kako in zakaj poseči po prehranskih dopolnilih?
  • Katera dopolnila (oz. sestavine) dokazano deluejo?
  • Kakšne so potrebne doze za vidne učinke?
  • Kako poiščemo znanstvene študije na internetu?
  • Pregled več kot 15 različnih sestavin in njihovega delovanja.

Podrobno povem več o:


V predavanju si najprej podrobno pogledamo kakšen je namen uravnotežene prehrane in iz česa sestoji. Nato pa pogledamo kaj so prehranska dopolnila, čemu so namenjena in kdaj jih je smiselno jemati.

Spoznamo več kot 15 sestavin v dopolnilih, ki vplivajo na stanje kože ter pregledamo več kot 25 študij, ki dokazujejo delovanje dopolnil na kožo. Na koncu povemo še, kako se sami lahko lotimo iskanja podobnih študij na internetu.

Potrebno predznanje


Za ogled webinarja ne potrebuješ posebnega predznanja.

Svojo kožo pa lahko razvajaš z recepturami iz Formulatorskega kotička. Za nekatere potrebuješ predznanje iz izdelovanja emulzij, ki ga pridobiš na tečaju Izdelava naravnih krem.

V kolikor domače kozmetike še ne izdeluješ ti svetujem obisk tečaja Aromakozmetika za obraz. Tukaj je poudarek spoznavanju osnovnih sestavin, ki se jim na delavnici krem zaradi velike količine snovi iz teorije krem, ne bomo mogle posvetiti. Izdelamo tudi vse izdelke, ki sestavljajo osnovno nego obraza po korakih.

Če si želiš poglobljenega znanja iz razumevanja kože in spoznavanja sestavin, te vabim na celoletno šolanje Masterclass: Formuliranje naravne obrazne kozmetike, ki te opremi z znanjem za lastno formuliranje kozmetike in je najbolj poglobljeno izobraževanje s tega področja pri nas.

Vsebina tečaja